top of page

Sjemenke konoplje oljuštene 250 g

- oljuštene - izvor esencijalnih nutrijenata - bez glutena - 100% HR proizvod -

- bogato proteinima, bogato Omega-3 i Omega-6 masnih kiselina -

Oljuštene sjemenke konoplje su nutricionistički gledano potpun i iznimno koncentriran prirodni izvor esencijalnih nutrijenata. Sadrže sve esencijalne aminokiseline i esencijalne masne kiseline nužno potrebne za razvoj i održavanje zdravog organizma (najznačajniji edestin i albumin, visoka razina arginina). Niti jedan drugi izvor ne sadrži sve esencijalne aminokiseline u tako lako probavljivom obliku niti esencijalne masne kiseline u omjeru idealnom za zadovoljavanje potreba ljudskog organizma.

Sjemenke konoplje sadrže u približno jednakim dijelovima bjelančevine i esencijalne masne kiseline. Prehrambena vlakna su ukloljena tijekom ljuštenja ljuskice sjemenke.

Dva glavna proteina u sjemenkama konoplje su edestin i albumin. Oba su lako probavljiva i sadrže nutritivno značajne količine svih esencijalnih aminokiselina. Osim toga, sjemenke sadrže i iznimno visoku razinu amino kiselina arginina.

Zbog niskog udjela šećera, konzumacija sjemenki odgovara i dijabetičarima.

Uporaba

Uobičajeno se koristi u izradi proteinskih i energetskih napitaka, umiješan u pahuljicama, mueslima i voću te za izradu konopljina mlijeka (Hemp Milk).

 

Ili stavite oko dvije žličice sjemenki u šalicu, malo smrvite batićem, prelijte vrelom vodom, pokrijte i nakon 8 minuta uživajte u vrhunskom čaju. Po želji ohladite u hladnjaku prije užitka. Konzumirajte smrvljene sjemenke same ili kao namaz na tostu ili keksu.

Prehrambena vrijednost po 100g

Energetska vrijednost 2300 kJ / 550kCal

Bjelančevine 33,00%

Ugljikohidrati 1,00%

Šećer 1,00%

Masti 53,00%

Zasićene masne kiseline 5,00%

Jednostruko nezasićene masne kiseline 6,00%

Višestruko nezasićene masne kiseline 31,00%

Omega–6 31,00%

Omega–3 11,00%

Please reload

bottom of page