top of page

Kvaliteta

 

CannaBio proizvodi konopljine proizvode od 2012. godine. Svi su naši proizvodi 100% hrvatski proizvodi i dobivaju se isključivo preradom korisne konoplje uzgojene u Hrvatskoj. 

 

Korištenjem domaće konoplje osiguravamo cjelogodišnju prisutnost naših proizvoda na tržištu, pouzdan izvor kvalitetne sirovine, nadzor u svim koracima prerade te kvalitetu konačnog proizvoda. 

 

Potpuno smo zaokružili ciklus koji započinje sjetvom konoplje, preko prerade i izrade gotovih proizvoda do nadzirane distribucije proizvoda do kupaca. Time kupcima jamčimo najvišu kvalitetu naših proizvoda.

 

U preradi koristimo isključivo sortu konoplje FINOLA čije sjemenke konoplje imaju najbolji prehrambeni sastav i sastojke koje inače tražimo u konopljinim proizvodima.

Jamstva

  • Jamčimo sljedivost svakog pojedinačnog proizvoda do točno određenog polja na kojem je konoplja uzgojena

  • Jamčimo da od sjetve do konačnog proizvoda u niti jednom postupku nisu korišteni nikakvi kemijski sastojci, pesticidi i herbicidi

  • Jamčimo da su naši prehrambeni proizvodi 100% proizvodi konoplje te su pogodni u veganskoj prehrani

  • Jamčimo da naši prehrambeni proizvodi ne sadrže nikakve aditive niti konzervanse

  • Jamčimo da su u postupcima prerade korišteni isključivo mehanički postupci na temperaturama do 30 C te da se cijeli postupak prerade, punjenja, pakiranja i skladištenja odvija u klimatiziranim uvjetima

Kako do kvalitete?

Uzgoj konoplje

Industrijsku konoplju uzgojili smo u suradnji s poznatim, domaćim ratarima na više lokacija širom Hrvatske. Kroz zajedničku suradnju stekli smo dragocjena iskustva koja dijelimo ratarima u pogledu pripreme zemlje i sjetve, uzgoja, vršidbe i pripreme ovršenih sjemki za daljnju preradu.

Kvaliteta proizvoda se može postići jedino ukoliko se kreće od kvalitetne sirovine. Stoga kao sirovinu koristimo isključivo najkvalitetniju sortu konoplje. Prije nego što uđe u naša skladišta sva se sirovina podvrgava analizama kako bi se utvrdilo udovoljava li kriterijima za ljudsku prehranu.

Prerada

Prerada se odvija u našoj vlastitoj uljari u okviru koje imamo i mlin i pogon za sušenje i čišćenje.

Koristimo isključivo prirodne (mehaničke) postupke prerade na temperaturi do 30 C. Time se osigurava da su u proizvodima sačuvani svi korisni sastojci konoplje sadržani u sjemenki i to u nepromijenjenom obliku.

Prilikom proizvodnje hladno prešanog ulja konoplje koristi se prirodni način bistrenja i taloženja čime se postiže da dobiveno ulje bude izuzetne kvalitete, osebujnog punog mirisa i okusa.

Proizvodnja se odvija u vrlo malim serijama kako bi se maksimalno moguće skratilo vrijeme između otvaranja trenutka sjemenke konoplje do trenutka distribucije gotovog proizvoda kupcima. Jer nutritivni sastojci su najbolje sačuvani kad su u cijeloj sjemenci. Postupcima prerade uz korištenje inox posuda i površina te stalno hlađenje pogona osigurava se higijenska ispravnost te sprječava oksidacija i moguća promjena svojstava prije punjenja i pakiranja.

 

Punjenje, pakiranje i skladištenje

Naši proizvodi se pune i pakiraju u takvu ambalažu koja ima sve potrebne certifikate koji se odnose na dodir s hranom.

U postupcima punjenja ulja konoplje minimizira se prisutnost zraka radi sprječavanja oksidacije te se koristi tamne boce radi smanjenja gubitka nutritivnih sastojaka uslijed djelovanja sunčevih zraka. U postupcima pakiranja koristimo višeslojne natron vrećice koji osiguravaju idealnu razmjenu zraka i vlage između hrane i okoliša.

Podrazumijeva se, svi postupci punjenja, pakiranja a i skladištenje gotovih proizvoda odvija se u potpuno klimatiziranim prostorima koji osiguravaju optimalnu temperaturu.

 

 

Distribucija gotovih proizvoda

Distribucija gotovih proizvoda do krajnjih kupaca, biljnih ljekarni i specijaliziranih trgovina odvija se brzom dostavnom službom čime se minimizira vrijeme prijevoza proizvoda do krajnjeg kupca odnosno trgovine.

bottom of page