top of page

Sjemenke konoplje cjelovite 250 g

- cjelovite - najpotpunija hrana u prirodi - bez glutena - 100% HR proizvod -

- bogato proteinima, bogato Omega-3 i Omega-6 masnih kiselina, bogato vlaknima -

Cjelovite sjemenke konoplje su nutricionistički gledano najpotpunija hrana u prirodi. Sadrže sve esencijalne aminokiseline i esencijalne masne kiseline nužno potrebne za razvoj i održavanje zdravog organizma. Niti jedan drugi izvor ne sadrži sve esencijalne aminokiseline u tako lako probavljivom obliku niti esencijalne masne kiseline u omjeru idealnom za zadovoljavanje potreba ljudskog organizma. Kao bogat izvor dijetetskih vlakana osiguravaju urednu probavu. Sadrže značajne količine B i E vitamina i minerala, posebice kalcija, kalija, željeza i magnezija.

Sjemenke konoplje sadrže u približno jednakim dijelovima bjelančevine, esencijalne masne kiseline i prehrambena vlakna.

Dva glavna proteina u sjemenkama konoplje su edestin i albumin. Oba su lako probavljiva i sadrže nutritivno značajne količine svih esencijalnih aminokiselina. Osim toga, sjemenke sadrže i iznimno visoku razinu amino kiselina arginina.

Zbog niskog udjela šećera i visokog udjela vlakana, konzumacija sjemenki odgovara i dijabetičarima.

Uporaba

Uobičajeno se koristi u izradi proteinskih i energetskih napitaka, kao dodatak u kruhu i pecivima, umiješan u pahuljicama, mueslima i voću te za izradu konopljina mlijeka (Hemp Milk).

 

Ili stavite oko dvije žličice sjemenki u šalicu, malo smrvite batićem, prelijte vrelom vodom, pokrijte i nakon 8 minuta uživajte u vrhunskom čaju. Po želji ohladite u hladnjaku prije užitka. Konzumirajte smrvljene sjemenke same ili kao namaz na tostu ili keksu.

Prehrambena vrijednost po 100g

Energetska vrijednost 2300 kJ / 550kCal

Bjelančevine26,00%

Ugljikohidrati 31,00%

Šećer 2,00%

Vlakna 27,00%

Masti 33,00%

Zasićene masne kiseline 3,00%

Jednostruko nezasićene masne kiseline 4,00%

Višestruko nezasićene masne kiseline 27,00%

Omega–6 20,00%

Omega–3 7,00%

Please reload

bottom of page