top of page

Ulje konoplje hladno prešano 250 ml

- svježe hladno prešano - potpuno prirodno (nerafinirano i nefiltrirano) - 100% HR proizvod -

- bogato Omega-3 i Omega-6 esencijalnim masnim kiselinama u idealnom omjeru - izvor GLA i SDA -

Ulje dobiveno hladnim prešanjem od sjemenki konoplje je najbogatiji prirodni izvor esencijalnih (nužno potrebnih) masnih kiselina koje tijelo ne može samo proizvesti te se osiguravaju u organizmu uravnoteženom i raznovrsnom prehranom.

Gotovo 80% masnih kiselina u ulju konoplje su Omega-3 i 6 višestruko nezasićene masne kiseline i to većinom u svojemu esencijalnom obliku: Omega-6 linolna masna kiselina (LA) i Omega-3 alfalinolenska kiselina (ALA). Omega 3 i 6 masne kiseline neophodne su za održavanje urednog metabolizma stanica, funkcioniranje i razvoj mozga i živčanog sustava i izgradnju zdravih staničnih membrana. Omega-6 i Omega-3 sadržane su u ulju konoplje u omjeru 3:1 što ga čini idealnim za ljudski organizam te ga stoga preporučuje i Svjetska zdrawstvena organizacija (WHO).

Ulje konoplje se koristi radi održavanja zdravlja, kao tretman ljepote i u svakodnevnoj prehrani.

Kao tretman ljepote 

Ulje konoplje daje vlažnost koži, čisti je i čini zdravijom. Redovitom uporabom učinit će te vašu kožu mekšom, vašu kosu debljom i sjajnijom, te vaše nokte čvrščim.

 

Kao tretman zdravlja

Ulje konoplje je izvrsna alternativa ribljem ulju. Riblje ulje može biti kontaminirano živom i drugim otrovima, dok ulje konoplje zbog svog sastava daje iste koristi bez opasnosti istovremenog unošenja određenih otrova u organizam. U tom smislu se preporučuje za upotrebu umjesto ribljeg ulja pogotovo trudnicama i dojiljama.

Normalnu razinu kolesterola u krvi možete održavati uzimanjem najmanje 2 g alfalinolenske masne kiseline (ALA) dnevno.

Esencijalne masne kiseline potrebne su na normalan rast i razvoj djece što se postiže dnevnim unosom najmanje 2 g alfalinolenske masne kiseline (ALA) i 10 g linolne kiseline (LA).

Brojna su znanstvena istraživanja vezana za djelovanje masnih kiselina sadržanih u ulju konoplje a vezano za uspostavljanju normalne ravnoteže u organizmu i jačanje imuniteta, reguliranje razine hormona te utjecaj njihovog prirodnog protuupalnog učinka posebice kod raznih autoimunih bolesti. Istraživanja su rađena o blagotovornosti za slučaj predmenstrualnog sindroma, neurodermitisa, reumatičnog artritisa, dijabetičke neuropatije, zgrušavanja krvi, upale mjehura, psorijaze, ulceroznog kolitisa i dr. Ispitivani su učinci nezasićenih masnih kiselina kod prevencije srca, visokog krvnog tlaka, krvnih žila i visokog kolesterola te poboljšanja profila kolesterola.

O navedenim i dodatnim znanstvenim istraživanjima više informacija na našoj internetskoj stranici.

 

Kao dio svakodnevne prehrane

Ulje se može koristiti kao dio prehrambenog programa za održavanje i poboljšanje zdravlja. Uz ugodan orašasti okus, ulje konoplje je idealno za korištenje u salatama, kao dodatak juhama, raznim umacima, raw food receptima, kao dodatak raznim kremama za deserte te bazama za kolače koje nije potrebno peći. Nije preporučljivo za termičku obradu.

Uporaba

Ulje konoplje se može upotrebljavati na način izravnog unosa u organizam (žlicom), kao dodatka hrani (salate, juhe i dr.) i ili izravnim nanošenjem na kožu, kosu i vlasište.

 

Preporučena dnevna doza je 1 do 2 žlice ulja konoplje (do 30 ml). U slučaju provođenja terapije doza može biti povećana do 50 ml dnevno do najviše 7 dana, nakon čega se smanjuje na normalnu dnevnu dozu.

Prehrambena vrijednost po 100g

Energetska vrijednost 3766 kJ / 900 kcal

Bjelančevine 0%

Ugljikohidrati 0%

Masti 100%

Zasićene masne kiseline 10,71%

Jednostruko nezasićene masne kiseline 13,74%

Višestruko nezasićene masne kiseline 75,55%

Omega–6 59,56%

Linolna (LA) 55,67%

Gamalinolenska (GLA) 3,89%

Omega–3 15,99%

Linolenska (ALA) 14,92%

Stearidonska (SDA) 1,07%

Kolesterol 0,00%

Please reload

bottom of page